Ailemizin patili üyesi olan köpeklerimizin sağlığını korumak için özellikle mama markası konusunda çok seçici olmamız gerekiyor. Yaşantımıza eşlik eden bu sevimli dostlarımızı ihtiyaçları olan besinleri içeren mamalarla besleyerek sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlayabiliriz. Bu nedenle mamaları seçerken ilk kriterin maliyet olmamasına özellikle özen göstermeliyiz. Sadece fiyatı ekonomik diye seçeceğimiz bir ürünün köpeğimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayamama olasılığını da göz önünde bulundurmalıyız. Evcil dostunuz için alacağınız en iyi mama markaları listemizde kendi köpeğinize uygun bir ürün bulacağınıza eminiz.

Sıra Marka IrkİyiÖneri Puanı
1Hill’sOrta Irk/Yetişkin10/9.8
2OrijenYavru10/9.7
3La VitalBüyük/Yetişkin10/9.5
4MeraKüçük/Yetişkin10/9.6
5Royal CaninKüçük Irk10/9.3
6Pro PlanTüm Irklar10/9.8
7N&DOrta/Yetişkin10/9.8
8ACANATüm Irk ve Yaş10/9.6
9EnjoyYetişkin10/9.4
10Bozita NaturalsYetişkin10/9.6
En İyi Köpek Maması Öneri Listesi

En İyi 10 Köpek Maması Marka Tavsiyeleri

Listemizi hazırlarken hem veteriner hekim önerilerini dikkate alıp hem de müşteri sadakati yaratmayı başararak öne çıkabilmiş markaları seçmeye çalıştık. İçlerinden kendi köpeğiniz için en uygun olacak markayı kolaylıkla bulabileceğinizi düşünerek en iyi 10 köpek maması markasını sizlerle paylaşıyoruz…

Hill’s

Hill’s

Gramaj: 14 kg
Irk: 
Orta Irk Yetişkin
İçeriği: 
Kuzu ve Pirinç

Çok popüler bir marka olan Hill’s kedi ve köpekler için ürettiği sağlıklı mama çeşitlerinde ideal formuyla öne çıkıyor. Ürün yelpazesinde hemen her ihtiyacı cevaplayacak mama çeşitleri bulunan marka bu sayede köpeğinize en uygun seçimi yapabilmenizi sağlıyor. En çok tercih edilen seçeneği ise kuzu etli bu maması oluyor. Büyük yetişkin köpekler için üretilen bu mama protein açısından oldukça zengin olduğundan dostlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Ayrıca yavru köpek maması, yetişkin 1+ yaş köpek maması, yetişkin 7+ yaş maması ve yaşlı 11+ yaş köpek maması grupları bulunan Hill’s köpeklerin damak tadına da hitap etmeyi başarıyor.


Orijen

Orijen

Gramaj: 2 kg
Irk: 
Yavru
İçerik: Balık, Hindi, Ciğer ve Sebze

Başlangıçta mamaya alıştırmak için biraz ısrarcı olmanızı gerektirse de son derece kaliteli bir içeriği bulunan Orijen, sonrası için köpeğinizin en iyi dostu olmaya aday bir marka. Hem biyolojik beslenmeye uygun hem de %80 gibi zengin oranda et ve %20 de meyve-sebze içeren ürün yavru köpekler için tahılsız mama tercih edenlerin favorilerinden. Yavru köpeğinizin gelişimini destekleyen bu marka farklı ırk ve boylar içinde seçeneklere sahip. Ayrıca ürüne başlarken bir önceki mamasına ilave ede ede köpeğinizi alıştırarak bu mamanın içeriğinden faydalanmasını sağlayabilirsiniz.


La Vital

La Vital

Gramaj: 12 kg
Irk: 
Büyük Yetişkin
İçerik: 
Kuzu

Pek çok ırk için mama seçeneği sunan La Vital, bu ürünüyle büyük ve yetişkin köpekleri besliyor. Hem sağlıklı hem de kaliteli çeşitleriyle köpeğinizin sağlığına katkı sağlayan marka zengin içerikli ürünleriyle rutinin dışına çıkabilmeyi de mümkün hale getiriyor. Köpeğinizin bağışıklığını destekleyebileceğiniz birçok çeşidi bulunan marka bu ürünü ile kuzu etinden aldığı portein ile dostunuzun sağlığını olumlu etkiliyor.


Mera

Mera

Gramaj: 4 kg
Irk: 
Küçük Yetişkin
İçeriği: 
Kuzu ve Pirinç

Köpek sahiplerinin oldukça çok tercih ettiği Mera ürünleri, yüksek besin değerine sahip protein deposu mamalardır. Kuzu katkılı bu ürün muhteşem tadı ile iştahsız köpekler için bile etkili bir beslenme sağlıyor. Optiumum hücre koruması ve antioksidan içeren bu ürün, özel küçük ırklar için üretiliyor. Farklı ırk ve büyüklükte köpekler için mama üretimi yapan Mera, çeşitli lezzetleriyle dostunuzun seveceği tatlarda seçenekler sunuyor.


Royal Canin

Royal Canin

Gramaj: 4 kg
Irk: 
Küçük Irk
İçeriği:
 Kümes Hayvanları ve Pirinç

Hem çok popüler hem de çok tercih edilen bir marka da Royal Canin, dünyanın pek çok noktasında en çok satılan köpek mamalarının başında geliyor. Üstelik köpeklerin damak tadına hitap etmek konusunda da çok başarılı olan marka köpeğinizin cins, kilo ve yaşına uygun seçenekler sunuyor. Bunların yanı sıra özel sağlık problemlerine uygun bir beslenme alternatifi de bulabileceğiniz markanın bu ürünü ise küçük ırklar için üretiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu ürün, köpeğinizin hasta olmasına engel oluyor.


Pro Plan

Pro Plan

Gramaj: 16,5 kg
Irk: 
Tüm Irklar
İçeriği: 
Tavuklu

Pro Plan hem kediler hem de köpekler için mama üreten ve pati sahiplerinin şiddetle tavsiye ettiği markalar arasında bulunuyor. Köpeğinizin yaş grubuna uygun beslenebilmesi için doğru besin değerlerindeki mamayı seçebileceğiniz marka geniş bir ürün yelpazesine sahip. Ayrıca içerik konusunda da alternatifler barındıran ürünleriyle ilgi çeken marka kalitesine göre ekonomik fiyatlarıyla da rakiplerinin önüne geçiyor. Tavuklu tam kuru köpek maması olarak üretilen bu ürünün içinde ayrıca barındırdığı balık yağı sayesinde köpeğinizin tüylerini daha sağlıklı ve yumuşacık yapıyor.


N&D

N&D

Gramaj: 12 kg
Irk:
 Orta Yetişkin
İçerik:
 Kuzu Eti ve Yaban Mersini

N&D köpek mamasının kullanıcıya verdiği en iddialı garanti içeriğinin %100 doğal olması. En eski ve en iyi mama markalarından biri olan N&D asla yapay bileşim kullanmayarak evcil dostunuzun sağlığına büyük katkı sağlıyor. Orta yetişkin ırklar için üretilen bu ürünüyle köpeğinize %94 oranında protein sunuyor. Markanın köpeklerin cinsleri ve yaşlarına göre de ayrılan ürün grupları sayesinde dostunuzun daha etkili beslenmesine yardım ediyor.


ACANA

ACANA

Gramaj: 17 kg
Irk:
 Tüm Irk ve Yaşa Uygun
İçerik: 
Balık, Kuzu, Sığır Eti ve Sebze

Özellikle lezzeti konusunda tartışma kabul etmeyen markalardan biri olan ACANA proteinden zengin ve kaliteli içerikleri ile ön plana çıkıyor. Markanın klasik ürünleri arasında yer alan bu maması balık, ciğer, kuzu ve sebze içeriyor. Bu sayede köpeğinizin ihtiyacı olan bütün vitaminleri karşılayan bu ürün tüm ırk ve yaşlar için kullanılabiliyor. Ayrıca sağlık durumuna yönelik seçenekler de sunan marka sayesinde köpeğinizin tam da ihtiyacı olan mamaya kavuştuğuna güvenebilirsiniz.


Enjoy

Enjoy

Gramaj: 15 kg
Irk:
 Yetişkin
İçerik: 
Kuzu ve Pirinç

Doğal içeriği ile köpeğinizin gün içerisinde alması gereken protein ve karbonhidratı kolaylıkla sağlayan Enjoy marka köpek mamaları vitamin desteği ile dostunuzun gelişimine destek oluyor. Her lokmasında dolu dolu vitamin ve mineral sunan bu köpek maması kas gelişimi, kemik gelişimi ve tüy gelişimine yardımcı olarak hastalıkların bertaraf edilmesini sağlıyor. Metabolizmaya da katkı sağlayan Enjoy köpek maması en kolay sindirilebilen mamalardan biridir.


Bozita Naturals

Bozita Naturals

Gramaj: 12 kg
Irk: 
Yetişkin
İçerik: 
Tavuk Eti

İsveç te üretilen Bozita, ürün çeşitlerinde kullandığı kaliteli ve doğal hammaddeler konusunda oldukça iddialı. Marka mamalarında tüm makro-mikro besin maddelerini karşılayacak zengin içeriğe yer vererek evcil dostunuza ultra premium bir beslenme deneyimi sunuyor. İçerisinde omega3 ve omega6 barındıran bu ürün köpeğinizin daha sağlıklı deriye sahip olmasını sağlıyor. AB onaylı antioksidanlarla korunan bu marka tüm ırklar için farklı seçenekler sunuyor.

Patili dostlarınız için uygun mama bulmak oldukça zor. Bu sebeple yazımızın bundan sonraki kısmında köpek maması hakkında en çok merak edilenleri cevaplandırdık.

Köpek Maması Seçerken Neler Dikkat Edilmesi Gerekir?

Mama seçimi sırasında önceliklerimiz neler olmalı ve nelere dikkat etmeliyiz? Piyasada satışı yapılan ve köpek besleyen kişiler tarafından ilgi gören pek çok marka bulunuyor. Bu seçenek fazlalığı sizi endişelendiriyor olabilir ancak bir defa tercih yaptıktan sonra köpeğinizin onun için seçtiğiniz mamayı keyifle yiyeceğine eminiz. Tahıllı mamalardan tutun da özel kalorili mamalara kadar pek çok alternatifin raflar boyunca sıralandığını görmek sizi tedirgin etmesin. Burada esas önemli olan şey köpeğinizin özelliklerini biliyor olmanız. Yaşına, kilosuna uygun bir mama seçmek bu işin en önemli kısmı. Ayrıca herhangi bir hastalığı veya mama açısından özel ihtiyacı olup olmadığını da veterineri ile görüşerek notunuza alabilirsiniz. Bu süreçte veterineriniz sizi köpeğinizin alması gereken kalori konusunda da bilgilendirerek seçim konusunda yeterince bilgiye sahip olmanızı sağlayacaktır. Hepsini öğrendikten sonra mamaları inceleyerek içeriklerini gözden geçirebilirsiniz.

Köpek Mamasında Dikkat Edilmesi Gereken İçerikler Nelerdir?

Köpeğiniz için mama seçerken içinde zararlı bileşenler bulunan ürünleri eleyerek kanser ve benzeri hastalıklardan koruyabilirsiniz. Özellikle dikkat etmeniz gereken BHA, BHT, TBHQ gibi kanser riski yaratabilecek koruyucu maddeleri içermeyen mamalara yönelmelisiniz. Ayrıca içinde boyar madde bulunmayan ürünleri seçmeye dikkat etmelisiniz. Bunların yanı sıra Ethoxyquin gibi Karaciğer pigmentasyonu yaratan, Menadion ile Propilen glikol gibi hemolitik anemi ve vücut anemisi riski bulunan maddelerin listelendiği markaları da elemenizi öneriyoruz.

1 Köpek Günde Kaç Kilo Mama Yer?

Bu durum köpeklerin yaşına, büyüklüğüne ve iştahına göre değişse de genel itibariyle 2 kg tüketim sağlanır. Ayrıca erişmiş köpek günde bir kere beslenirken yavru köpekler ise gelişimlerini tamamlamak için birkaç kere besleniyorlar.

15 Kilo Köpek Maması Ne Kadar Gider?

Bu köpeğin iştahına göre değişse de yetişkin bir köpeğin 15 kiloluk mamayı tüketmesi 2 ay sürüyor. Bu sebeple aldığınız ürünlerin 2 ayda bozulmaması için iyice korumalı ve bayatlamaması için ağzını iyice kapatmalısınız.