İster profesyonel şekilde kayak sporuyla ilgileniyor olun isterseniz de tamamen hobi olarak yapıyor olun bu sporla ilgilenmek için öncelikli olarak bulundurmanız gereken ekipmanlardan biri de kayak gözlüğüdür. Ekstrem sporların tümünde olduğu gibi kayakta da başlamadan önce bazı kontroller yapılmalıdır. Bunlardan ilki ve en önemlisi ekipmanın kullanılabilirliği, görüş netliği ve ışığı yansıtma şeklidir.

Bu aktiviteyi gerçekleştirebilmek için her ne kadar korunaklı kıyafetler, kayak takımları ve güvenlik önlemleri öncelikli tutulsa da görüş şekli ve görüş rahatlığı oldukça önemli bir konudur. Piyasada her bütçeye uygun kayak gözlüğü bulunabilir. Erişilebilir tüm ürünler içinde en iyi kayak gözlüğüne erişmek ve gereken özelliklerin tümünü tek üründe bulmak her zaman mümkün olmayabilir. Tüm ürünlerin içinde en güvenilir ve ulaşılabilir kayak gözlüklerini sizler için listeledik.

SıraModelBeden AralığıİyiÖneri Puanı
1SmithM10/9.1
2ShulzzL10/9.4
3YabaSTANDART10/9.8
4EvoliteSTANDART10/9.6
5 UvexSTANDART10/9.8
6Cebe VerdictSTANDART10/9.5
7SmithM10/10
8WedzeXXXL10/9.2
9SportSTANDART10/9.0
10RoxySTANDART10/9.9
Kayak Gözlüğü Öneri Listesi

En İyi 10 Kayak Gözlüğü Önerisi

Gün içinde gerçekleştireceğiniz tüm aktivitelerde görüş netliği önemlidir. Özellikle kış sporları ile uğraşırken farklı ışık türlerinden etkilenmeden net bir görüş sağlayabilmek için gözlük kullanılması gerekir. Kayak, oldukça hareketli ve hızlı ışık geçişlerine maruz kalınan bir spor olmasından dolayı kayak gözlüğü seçimi de büyük önem taşır.

İşte en iyi kayak gözlüğü önerileri:

Smith

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Aynalı Lensli
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Kadın

Silindirik carbonic olarak bilinen lensleri ile birlikte oldukça net ve berrak bir görüntü elde edilmesini sağlar. Işık yansımaları ve farklı güneş ışığı açılarına göre oldukça konforludur. Darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklı olarak geliştirilmiştir. Kayak yaparken herhangi bir aksilik yaşanmaması adına iç kısmı lastik bantlarla desteklenerek kayma durumu önlenmiştir. Tasarımında kullanılan özel malzemeler ile gözlük camında buğulanma sorunu tamamen ortadan kaldırılmıştır. M olarak bilinen orta beden olarak üretilmiştir.

Kullanıcı Yorumları

💬 S** D**; M beden yüz için daha uygun. Eşimin de yüzüne tam oldu. Daha kullanmaya fırsat olmadı ancak çok şık ve benzerlerine göre fiyat olarak çok daha uygun.

💬 Ö** Ö** K**; Ürünün kullanımdaki performansını kışın deneyeceğim ancak duruş nefis, yüzüme tam uydu, çok beğendim.


Shulzz

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Geniş görüş lensi/ Çift lens
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Unisex

Kayak gözlüğü önerileri içinde oldukça fark yaratan bir gözlüktür. Anti darbe özelliği olarak adlandırılan özelliği ile darbelere oldukça dayanıklı şekilde üretilmiştir. Çerçevesinin iç kısmında, kaymayı önlemesi için lastik aparatlar kullanılmıştır. Tüm bedenlere uygun olması adına arka kısmında boyutunu ayarlayabileceğiniz kayış kısmı yer alır. Çerçeve genişliği yaklaşık olarak 17 santim, yüksekliği ise 9,5 santim olarak tasarlanmıştır. Dış görüş için parlamayı önleyici ve zararlı ışınların göze ulaşmasını engellemesi için optik camlar kullanılmıştır. Gece görüş özelliği ile günün her saatinde kullanılabilir. İç kısmı yumuşak olarak tasarlandığı için uzun süreli aktivitelerde de konforlu şekilde kullanım sağlar.

Kullanıcı Yorumları

💬 Ç** D**; Hem14 ve 15 yaşlarında iki oğluma hem kendime aldım. Hepimizin yüzüne tam oturdu. Hiç buğu yapmadı. Çok kaliteli ve şık bir gözlük

💬 E** G**; Bu gözlüğün pembesini geçen sene kızıma almıştım. Çok memnun kaldık ne buğu yapıyor nede başka bir sorun ile karşılaştık. Fiyatı yükselmeden kendime aldım çok güzel gözlük.


Yaba

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Manyetik değiştirilebilir lens
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Unisex

Ürünün öne çıkan en önemli özelliği olarak değiştirilebilir lenslere sahip olduğunu görüyoruz. Darbelere ve çizilmelere karşı korunaklı şekilde tasarlanmıştır. Arka kısmında yer alan kayışları ile istenilen boyutlara göre ayarlamak mümkün olduğu için tek beden olarak üretilmektedir. Çift katmanlı polarize lensler ile tasarlanmıştır. Aynı zamanda lensler üzerinde ayna kaplama kullanıldığı için ışık yansımaları ve farklı ışık yansımalarından dolayı yaşanabilecek görüş bozuklukları engellenmiştir. Uv 400 koruma özelliği sağlar.

Kullanıcı Yorumları

💬A** A**; Güzel ürün, severek kullanıyorum, sağlam, çizilmedi.

💬 K** Z**; iyi çok iyi


Evolite

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Çizilmez lens
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Unisex

Kayak gözlüğü önerileri arasında oldukça fazla tercih edilen ve yeterli özelliklerle donatılmış bir ekipman olarak üretilmiştir. Sünger kısımları 3 katlı şekilde oluşturulduğu için kullanımı oldukça konforludur. UV 400 korumalı çizilmez camları ile uzun süreli kullanım sağlar. Kullanılan lenslerin darbeye dayanıklı olarak üretilmesinin yanında esnek malzemeler kullanılmış olması da oldukça dikkat çeken bir özelliğidir. Sadece ışık yansımalarını nötralize etmekle kalmayıp gözleri zararlı ışınlardan ve mavi ışıktan koruması da kullanıcılar için ekstra bir seçenek oluşturmuştur. Sis ve buğulanma engelleyici geniş açılı çift lensler ile üründen memnun kalacağınızın garantisi verilmiştir.

Kullanıcı Yorumları

💬C** A**; Tek kelimeyle mükemmel 👍 rengi duruşu harika.

💬 B** Y**; Süper kaliteli ve karda sis ve tipide de görüşümü bayağı fark ettirdi.


Uvex

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Işık yansıtma
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Unisex

Kayak gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gereken konuların başında buğulanma sorunu ve görüş netliği önemlidir. Buğu oluşumu ve sis koşullarında net şekilde görüş sağlayabilmek için özel olarak üretilen Uvex kayak gözlüğü, tüm bunların yanında oldukça konforlu bir kullanım sağlar. İç kısmında yer alan lastik bantlar ve sünger yapı sayesinde cilt üzerinde acı ya da ağrı hissi olmadan kullanım sağlar. Yüz hatlarıyla tam uyum sağlayabilen esnek malzemelerle üretilmiştir. Arka kısmında yer alan askılarından istenilen boyuta göre ayarlanabilir. Üretiminde kullanılan OTG teknolojisi sayesinde günlük hayatta kullandığınız dereceli gözlüklerinizi çıkarmadan var olan gözlükleriniz üzerinde de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda motosiklet kasklarıyla uyumlu olması sebebiyle de oldukça tercih edilen bir üründür.

Kullanıcı Yorumları

💬M** B**; Uvex kalitesi, şiddetle tavsiye

💬 L** K**; Bu kadar kaliteli beklemiyordum herkese tavsiye ediyorum


Cebe Verdict

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Silindirik çift lens
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Unisex

Oldukça şık bir tasarıma sahip olmasının yanında, kırılma ve çizilmelere karşı dayanıklı şekilde üretilmesi ile uzun süreli kullanım sağlar. Üretilmesindeki öncelik görüş rahatlığı sağlaması olduğu için çift lense kadar farklı kullanım rahatlığı sağlar. Hava filtresi sistemi ile birlikte aktivite esnasında gerçekleşen yoğun nefes alış verişleri kolaylaştırır. Kask uyumlu olmasıyla da çeşitli kullanım seçenekleri sunar.

Kullanıcı Yorumları

💬 ** D**; Öncelikle satici iletisimi , urun paketleme , hizli gonderim ve urunun size tertemiz sorunsuz hasarsiz ciziksiz ulasmasina 5 yildiz , bence urun M beden yetiskin kadin yuzleri icin uygun , 8 yasindaki oglumada cok guzel oldu , kendim icin aldim ve bayan yuzune sadece cok guzel durdu , ama erkekler icin L ve uzeri beden tercih edilmeli diye dusunuyorum .

💬 K** B**; Bedenleri çok iyi yüze de tam oturuyor sevdim


Smith

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Aynalı lensli
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Unisex

Buğulanma sorununu tamamen ortadan kaldırmak üzerine tasarlanmış bir üründür. Kayak gözlüğü önerileri arasında oldukça tercih edilen bir üründür. Maksimum şekilde buğusuz performans alabilmek için Fog-X ve anti-fog lens yer alır. OTG özelliği sayesinde günlük hayatta kullandığınız numaralı gözlükler üzerine takabilme kolaylığı sağlar. Üretiminde kullanılan ChromaPop teknolojisi sayesinde doğal renkleri ve kontrastı daha net ve berrak şekilde algılamanızı sağlar.

Kullanıcı Yorumları

💬E** Ö**; Alırken boyu olur mu diye tereddüt ettim ama erkekler için ideal boy üzerinde hava kanalı açma kapatma yeri var bağlamaları çok sağlam görüşü iyi hafif sepya yarım aynalı çok rahat ayrıca kutusu da çok güzel hiçbir kırılma bozulma problemi olmuyor

💬 B** Y**; Eşime almıştım çok memnun kalmış


Wedze

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Çift işlemli renkli cam
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Unisex

Tüm hava koşullarında görüş açısını iyileştirmenin yanında aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarına karşı da filtreleme görevi görür. Hem kapalı havalarda hem de güneşli havalarda berrak bir görüntü sunabilmek için renkli cam kullanılmıştır. Gözlük camlarında buğu oluşması sorununun önüne geçebilmek için özel olarak üretilen lensler çift işlemden geçmiştir. Ergonomik bileşenler ve köpükle desteklenen ürün, yüz hatlarına tam uyum sağlayabilmesi açısından özle olarak tasarlanmıştır. Genişliğinin rahatça ayarlanabilmesi için gözlük askıları kullanılmıştır. Kasklarla birlikte kullanılabilmesi açısından özel bir tasarım olup, çeşitli kullanım alanları da göz önünde bulundurularak üretilmiştir.

Kullanıcı Yorumları

💬M** E**; Ürünün paketlenişi satıcının işine verdiği önemi harika özetlemiş. Ürün de harika.

💬 D** A**; Gerçekten iyi kalite


Sport

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Carbonic-x lens
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Unisex

Rüzgar geçirmez özelliği ile tasarlanan gözlüğün iç kısımlarında sünger destekler bulunur. Bu desteklerin amacı, gözlüğün rüzgar geçirme ihtimalini engellerken aynı zamanda konforlu bir kullanım sunmaktır. Bu sebeple uzun süreli kullanımlara oldukça uygundur. Net bir görüntü sunması, darbe ve çizilmelere karşı dayanıklı olması açısından Silindirik – carbonic- x lensler kullanılarak üretilmiştir. Günlük yaşamda kullandığınız dereceli gözlüklerle birlikte kullanıma uygundur. Her bedene uyum sağlayabilmesi için ayarlanabilir bantlar yer alır.

Kullanıcı Yorumları

💬A** V**; ürün iyi, hatta super tavsiye ederim, müşderilerinede özen görsediyorlar, hediyye paketinde kargo ediyorlar teşekkürler.

💬 G** G**; Herhangi bir buğulanma olmadı çok rahat kullandık göze oturuşu ve görüşü iyi tavsiye ederim.


Roxy

Ürün Özellikleri

  • Cam Özelliği: Işın koruma
  • Darbe Koruma: Var
  • Cinsiyet: Kadın

Görüş açısının net olabilmesi için çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı olarak üretilmiştir. Aynı zamanda sis ve buğu önleyici teknolojiler kullanılmıştır. PU enjeksiyonlu çerçeve sayesinde rüzgar geçirmeyen bir kullanım sunarken aynı zamanda gözlüğün yüz hatlarıyla tam uyum sağlaması amaçlanmıştır. Maksimum konfora ulaşabilmek için ise polar yün ve çift yoğunluklu yüz köpüğü ile desteklenmiştir. Günlük yaşamda kullanılan dereceli gözlükler ile kullanıma uygundur. İçerdiği %100 UV koruması ile gözlerinizi zararlı ışınlara karşı koruma özelliği bulunur.

Kullanıcı Yorumları

💬Y** U**; Ürün harika – hızlı kargo elimize 24 saat geçmeden ulaştı. Satıcının belirttiği gibi ürün kodlarıyla arama yaparsanız asıl ürünü görebilirsiniz. True Black sipariş etmiştik, fotoğrafı da bilgi amaçlı ekliyorum.

💬 E** Ö**; Duruşu harika, performansı da öyle


En İyi 10 Kayak Pantolonu ÖnerisiEn İyi 10 Dağcı Montu Önerisi
İlginizi Çekebilir

Kayak gözlüğü seçimi nasıl olmalı?

Seçeceğiniz gözlük, gerekli ışık koşullarına uygun olmalı. Kontrast, derinlik, ışık tamlama, gece görüş özelliği gibi donanımlara sahip olmalıdır. Kendinize en uygun bedeni seçmeniz de aktivite esnasında rahat etmenizi sağlar.

Kar gözlüğü neden takılır?

Kayak yaparken etrafınız beyaz bir kar tabakasıyla kaplı olacaktır. Bu geniş beyaz alan, gözlerin yorulmasına ve sabit yoğun ışığa maruz kalmasından dolayı nesneleri net olarak seçememenize sebep olur. Kar gözlüğü, yoğun ışığı ayırt ederek nesneleri seçebilmeniz için kontrast dengesini sağlayacaktır.