İnsanın hayatı anlamasının yolu kendi benliğinden geçiyor. Mutlu olmanın sırrı da tam da burada yatıyor. Hemen her şeyimizi etkileyen psikoloji hakkında ne kadar bilgi bilirsek onu yönetmen ve erdemli bir insan olmak da o kadar kolaylaşıyor. Her değerli bilgi gibi psikolojinin sırları da kitaplarda. Size sizi anlatan, dünyayı daha iyi anlamanızı sağlayan psikoloji kitapları hayatınızı bir anda değiştirebilir. Kendi benliğini iyice tanıyarak hayat yolunda daha sağlam adımlar atabilir, yaşamın her alanında başarılı olabilirsiniz. Huzur ve güveni sağlamanıza yarayacak birbirinden farklı konulara eğilen birçok psikoloji kitabı var.

Sıra ModelSayfa SayısıİyiÖneri Puanı
1İyi Hissetmek40810/10
2İçimizdeki Çocuk25410/9.9
3Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama24010/9.8
4Pembe Fili Düşünme20810/9.9
5Duyguların Psikolojisi24010/9.8
6 İnsan Olmanın Psikolojisi25610/10
7 İnsanın Anlam Arayışı17010/9.9
8Kendini Arayan İnsan27210/10
9Bir Psikiyatristin Gizli Defteri33610/9.7
10Freud Mutluluğun Mimarı18010/10
Psikoloji Kitabı Öneri Listesi

En İyi 10 Psikoloji Kitabı Önerisi

Psikolojiye ilgi duyuyor, kendinizi daha iyi anlamayı istiyorsanız doğru yerdesiniz. En iyi psikoloji kitapları öneri listemizde sizi bekliyor.

İyi Hissetmek – David Burns

İyi Hissetmek – David Burns
  • Sayfa Sayısı: 408
  • Yayınevi: Psikonet Yayınları
  • İlk Basım Yılı: 2015

Psikiyatrist David Burns, İyi Hissetmek kitabıyla sizi duygularınızı harekete geçirmeye davet ediyor. Detaylı anlatılan bilimsel tekniklerle hayatta nasıl mutlu olacağınızı size öğretiyor. Bunu yapmadan önce duygularınızın neden dalgalandığını anlatıyor ve kendinizi dinlemenize yardımcı oluyor. Ardından psikolojinizi nasıl yönetmeniz gerektiği üzerine eğiliyor. Kısacası bu kitap, size iyi hissettirmeyi amaçlıyor.


İçimizdeki Çocuk – Doğan Cüceloğlu

İçimizdeki Çocuk – Doğan Cüceloğlu
  • Sayfa Sayısı: 254
  • Yayınevi: Remzi Kitabevi
  • İlk Basım Yılı: 2014

Psikologların kullandığı söylenilen o klasik cümleyi herkes bilir: “Çocukluğuna inelim.” Bu cümle gerçekten önemli. Çünkü yetiştiğimiz aile ve yakın çevre iç dünyamızı en çok şekillendiren etkenlerden arasında yer alıyor. Çocukken yaşadığımız her şey şimdiki davranış ve duygularımızı etkiliyor. Doğan Cüceloğlu İçimizdeki Çocuk kitabında tam da bu noktaya eğiliyor. Farkında olmadan bizi etkileyen çocukluğumuzu keşfetmemizi sağlıyor.


Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama – Beyhan Budak

Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama – Beyhan Budak
  • Sayfa Sayısı: 240
  • Yayınevi: Sahi Kitap
  • İlk Basım Yılı: 2021

Bir şeyleri kabullenmemek insanı aldatan, yerinde saydıran ve yoran yanlışlardan biri. Beyhan Budak, Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama kitabında kabullenmeme davranışının üzerine gidiyor. Sınırların fark edilmesini ve kabullenilmesini sağlıyor. İnsanı kabullenmenin inanılmaz hafifliğine ulaştıran Budak, her şeyi geride bırakıp yolunuza nasıl devam edebileceğinizi öğretiyor.


Pembe Fili Düşünme – Zeynep Selvili Çarmıklı

Pembe Fili Düşünme – Zeynep Selvili Çarmıklı
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Yayınevi: İnkılap
  • İlk Basım Yılı: 2018

Kabullenme konusunu en iyi anlatan kitaplardan biri de Pembe Fili Düşünme. İlgi çekici kitap, yazarı Zeynep Selvili Çarmıklı’nın deyimiyle bir kişisel gelişim kitabı değil, kişisel kabul kitabı. Kendi deneyim ve kabulleniş sürecini anlatan Çarmıklı, sadece mutluluk ve sevginin değil acı ve üzüntünün de insanlar için olduğunu belirtiyor. Kaçtığımız şeylerin hep peşimizden geldiğini, bu sebeple onlarla yüzleşmemiz gerektiğini akıcı ve rahatlatıcı bir dille anlatıyor.


Duyguların Psikolojisi – Nevzat Tarhan

Duyguların Psikolojisi – Nevzat Tarhan
  • Sayfa Sayısı: 240
  • Yayınevi: Timaş Yayınları
  • İlk Basım Yılı: 2006

Psikiyatrist ve nöropsikolog Prof. Dr. Nevzat Tarhan, insanın sahip olduğu tüm olumsuz ve olumlu duyguları analiz ediyor ve çözümlüyor. Tüm duyguları detaylıca anlatan Tarhan, olumlu duyguların nasıl daha iyi kullanılabileceğini, olumsuz duygularla nasıl baş edileceğini tek tek açıklıyor. Beyin loblarının derinliklerini anlatarak iki beyin arasında koordinasyon kurulmasının öneminin altını çiziyor.


İnsan Olmanın Psikolojisi – Abraham Maslow

İnsan Olmanın Psikolojisi – Abraham Maslow
  • Sayfa Sayısı: 256
  • Yayınevi: Kuraldışı Yayınevi
  • İlk Basım Yılı: 2000

Meşhur Maslow Teorisine adını veren ve onu ortaya çıkaran Abraham Maslow’un İnsan Olmanın Psikolojisi kitabı en iyi psikoloji kitaplarından biri. Kitapta Maslow, insan doğasının anlamlandırmanın yolunun objektif ve sübjektifin birlikte değerlendirilmesinden geçtiğini söylüyor. Bireyin potansiyelini fark etmesinin mutluluk ve gelecek için önemini belirtiyor.


İnsan Olmanın Psikolojisi – Abraham Maslow

İnsanın Anlam Arayışı – Viktor Frankl
  • Sayfa Sayısı: 170
  • Yayınevi: Okuyan Us Yayınevi
  • İlk Basım Yılı: 2009

İnsanın Anlam Arayışı tam bir başucu kitabı. 30’un üzerinde dile çevrilen kitap, tüm dünyada 15 milyondan fazla satıldı. Milyonların hayatına dokunan kitapta Viktor Frankl, hayatın anlamını sorgulayan herkesin yolunu aydınlatıyor. İkinci dünya savaşında bir toplama kampında geçirdiği dönemi anlatan Frankl, deneyimlerinden yola çıkarak varoluşçuluğu sorguluyor, okurda yeni zihin kapıları açıyor.


Kendini Arayan İnsan – Rollo May

Kendini Arayan İnsan – Rollo May
  • Sayfa Sayısı: 272
  • Yayınevi: Okuyan Us Yayınevi
  • İlk Basım Yılı: 2013

Hiçbir şeyin kesin olmadığı bu çağda içsel bütünlüğümüze nasıl ulaşabiliriz? Rollo May, Kendini Arayan İnsan kitabında bu sorunun cevabına odaklanıyor. Amaç, güvensizliklerle dolu bu çağda ayakta durmayı sağlayacak yöntemleri keşfetmek ve güç merkezini bulmak. May, bu çağda güven duyabileceğimiz değer ve amaçlara giden yolu aydınlatıyor.


Bir Psikiyatristin Gizli Defteri – Gary Small

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri – Gary Small
  • Sayfa Sayısı: 336
  • Yayınevi: Doğan kitap
  • İlk Basım Yılı: 2017

Çok satanlar listelerine damga vuran Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, psikoloji meraklılarını ilginç vakaları okumaya davet ediyor. Dr. Gray Small Boston, Los Angeles’taki psikiyatri kliniğinde karşılaştığı tuhaf ve gizemli vakaları anlatıyor. Akıl hastalarının kimsenin bilmediği farklı dünyası okurları şaşırtıyor. En çok satan kitapların arasında yer alan Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, gerçek hikayelerin kurgudan çok daha ilginç olduğunu gözler önüne seriyor.


Freud: Mutluluğun Mimarı – Stefan Zweig

Freud: Mutluluğun Mimarı – Stefan Zweig
  • Sayfa Sayısı: 180
  • Yayınevi: Zeplin kitap
  • İlk Basım Yılı: 2017

Freud: Mutluluğun Mimarı, psikoloji meraklılarının mutlaka okuması gerektiği kitaplar arasında yer alıyor. Psikolojik betimlemelerin üstadı Stefan Zweig, psikanalizin babası Sigmund Freud’un çalışmalarının izini sürüyor. Zweig, Freud’un çalışmalarıyla Avrupa’daki hasta ruhları özgürleştirdiğine inanıyor ve bu çalışmaları devrim olarak nitelendiriyor. İki büyük ismin birleştiği kitap, akıcılığı ve roman tadındaki anlatımıyla okuru kendisine çekiyor.


Psikoloji Kitapları Okumanın Faydaları Nelerdir?

İnsanın kendini anlamlandırması çok kolay değil. Davranışlarımızın ardındaki neden çoğu zaman sisli bir boşluktan ibaret. Hayat, kendini iyi tanımayan bir insan için çok daha zor. Önümüze çıkan engelleri aşabilmek için insan önce kendini anlamalı. Bunun en etkili yolu psikolojik kitaplardan geçiyor. İnsan zihninin derinliklerini anlatan, hayatla ve insanın kendisiyle mücadelesini öğreten bu kitaplar kişisel gelişimin en etkili yolu.

Önerilen En İyi Psikolojik Kitap Hangisi?

Etkileyici ve en iyi psikolojik kitapları sıralayalım: İyi Hissetmek, İçimizdeki Çocuk, Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama, Pembe Fili Düşünme, Duyguların Psikolojisi, İnsan Olmanın Psikolojisi, İnsanın Anlam Arayışı, Bir Psikiyatristin Gizli Defteri ve Freud Mutluluğun Mimarı kendimizi daha iyi anlamamızı sağlayan ve ilgi çeken en iyi psikolojik kitaplar arasında yer alıyor.