Oksijene ihtiyaç duyan hastalar çoğu zaman evden dışarı çıkamıyor ve oksijen makinelerine bağlı yaşıyor. Taşınabilir oksijen cihazları bu tür hastaları yeniden sosyal hayata kazandırıyor. Hafiflikleri sayesinde kolayca taşınan oksijen cihazları, her an her yerde hastaya oksijen sağlıyor, özgürce hareket edebilmelerine olanak tanıyor. Oksijeni yüzde 95’e kadar saflaştıran cihazlar dakikada üretebildikleri oksijen seviyelerine ve şarj sürelerine göre farklılık gösteriyor.

Sıra ModelOksijen TeminiİyiÖneri Puanı
1Philips Simply Go2 L10/9.7
2PlusMed Respiaid P25 L10/9.8
3Deda Kj7 L10/9.9
4Caire Freestyle Comfort V25 L10/9.8
5Gce Healthcare Zen-O Lite1 L10/9.6
6Caire Eclipse 53 L10/9.7
Taşınabilir Oksijen Cihazı Öneri Listesi

En İyi 10 Taşınabilir Oksijen Cihazı Önerisi

Hafiflikleri ve yüksek oksijen seviyeleriyle öne çıkan en iyi taşınabilir oksijen cihazlarını bir araya getirdik. Kullanım yoğunluğunuz ve oksijen ihtiyacınıza göre aradığınız cihazı öneri listemizde bulabilirsiniz.

Philips Simply Go Taşınabilir Oksijen Cihazı

Philips Simply Go Taşınabilir Oksijen Cihazı
  • Oksijen Temini: 2 litre
  • Batarya Süresi: 4 batarya ile 14 saat
  • Ağırlık: 4.5 kg

Philips Simply Go Taşınabilir Oksijen Cihazı sınıfının en iyi cihazlarından biri. Küçük boyutlu cihaz, askılı şık çantasıyla kolayca taşınabiliyor. Yüzde 96’ya kadar saflaştırılmış oksijen üretebiliyor. Oksijen üretimi sırasında 43 desibel ses çıkaran makine sizi rahatsız etmiyor. 4 bataryası bulunan cihaz 14 saat kesintisiz çalışabiliyor, size de rahatça nefes alarak günün tadını çıkarmak kalıyor.


PlusMed Respiaid P2 Taşınabilir Oksijen Konsantratörü

PlusMed Respiaid P2 Taşınabilir Oksijen Konsantratörü
  • Oksijen Temini: 5 litre
  • Batarya Süresi: 4 saat
  • Ağırlık: 1.98 kg

PlusMed Respiaid P2 Taşınabilir Oksijen Cihazı hafifliğiyle dikkat çekiyor. 1.98 kilo ağırlığı sayesinde rahatça taşınabiliyor ve sizi yormuyor. 5 seviye akış ayarı bulunan cihaz, yüksek performanslı eleği sayesinde oksijeni daha saf hale getirebiliyor. 8 standart pille 4 saat çalışabiliyor.


Deda Kj Portatif Taşınabilir Oksijen Konsantratörü

Deda Kj Portatif Taşınabilir Oksijen Konsantratörü
  • Oksijen Temini: 7 litre
  • Ağırlık: 6 kg

Deda Kj Portatif Taşınabilir Oksijen Konsantratörü 45 desibellik düşük sesle çalışır, günlük hayatta ve uyurken sizi rahatsız etmez. 6 kilo ağırlığındaki cihaz, dakikada 7 litreye kadar oksijen akışı sağlar. Yüzde 93’e kadar oksijen üretme seviyesine çıkabilir. Led ekrandan dokunmatik olarak kontrol edilebilen cihaz kolay kullanım imkanı sunar. Oksijen suyu deposuyla size nemli oksijen sağlar.


Caire Freestyle Comfort V2 Oksijen Konsantratörü

Caire Freestyle Comfort V2 Oksijen Konsantratörü
  • Oksijen Temini: 5 litre
  • Batarya Süresi: 6 saat
  • Ağırlık: 2.8 kg

Caire Freestyle Comfort V2 kolayca taşınabilen bir oksijen cihazı. Sırt çantası şeklindeki cihaz 2.8 kilo ağırlığında. Cihazı sırtınıza takarak dışarı çıkabilir, dilediğiniz aktiviteyi rahatça nefes alarak yapabilirsiniz. 1 batarya ile 2 ile 6 saat arasında kullanılabilen cihaz, dakikada 5 litrelik oksijen üretebilir.


Gce Healthcare Zen-O Lite Taşınabilir Oksijen Cihazı

Gce Healthcare Zen-O Lite Taşınabilir Oksijen Konsantratörü
  • Oksijen Temini: 1 litre
  • Ağırlık: 2.5 kg

Gce Healthcare Zen-O Lite sessizliğiyle öne çıkan oksijen cihazlarından biri. 37 desibellik düşük ses seviyesiyle birçok cihazı geride bırakıyor. Dakikada 1 litre oksijen üreten cihaz, küçük ve hafif yapısıyla kolayca taşınabiliyor. Hastaya yük oluşturmuyor.


Caire Eclipse 5 Taşınabilir Oksijen Cihazı

Caire Eclipse 5 Taşınabilir Oksijen Cihazı
  • Oksijen Temini: 3 litre
  • Batarya Süresi: 1 – 5 saat

Caire Eclipse 5 Taşınabilir Oksijen Cihazı, dakikada 3 litre oksijen sağlar. 9 ayarı bulunan cihaz, bu ayarlara bağlı olarak 1 ile 5 saat arasında çalışır. Cihazın kolay taşınabilmesi için tekerlekleri ve çekme kolu bulunur. Küçük bir valize benzeyen cihaz kolayca taşınabilir.


Taşınabilir oksijen konsantratörü ne işe yarar?

Taşınabilir oksijen konsantratörü nefes darlığı yaşayan hastaların oksijen ihtiyacını karşılar ve dışarı çıkabilmelerine olanak tanır. Havada dolaşan oksijeni saflaştırarak çalışan bu makineler yüzde 95’e varan saflık oranında oksijen üretir. Yüksek yoğunluklu oksijenle hastanın nefes almasını kolaylaştırır.

Oksijen konsantratörü hangi hastalıklarda kullanılır?

Oksijen cihazları nefes darlığı çeken, KOAH gibi akciğer hastalıkları bulunan hastalarda kullanılır. Nefes problemi yaşayan bu hastalar oksijen cihazları sayesinde rahat nefes alabilir.

Oksijen konsantratörü günde kaç saat kullanılır?

Oksijen konsantratörleri aralıksız çalışabilmesi için tasarlanmıştır. Yine de makinenin ömrünü uzatmak için 8 saatte bir dinlendirilmesi önerilir. Cihazın 30 dakika dinlendirilmesi aşırı ısınma problemine karşı cihazı korur.

Önerilen en iyi taşınabilir oksijen cihazı hangisi?

En iyi taşınabilir oksijen cihazları arasında; Philips, Plusmed, Deda, Caire ve Gce hafiflikleri, yüksek oksijen kapasiteleri, 2 litreden 7 litreye kadar çıkabilen oksijen temin güçleri, uzun pil ömrü, batarya kaliteleri ve düşük ses seviyeleri sayesinde öne çıkıyor.