Mutfağınızda alanınız sınırlıysa mini fırın tercih etmeniz son derece doğru bir karar olacaktır. Birbirinden lezzetli yemekler yapmanıza imkan sunan midi – mini fırınlar, kompakt duruşuyla büyük fayda sağlıyor. Az yer kaplamasının yanı sıra marifetli yetenekleriyle adeta göz dolduran mini fırınlarla ilgili tavsiye listesi oluşturduk.

Aynı zamanda ankastre fırın önerileri için en iyi ankastre fırınlar içeriğimize göz atabilirsiniz.

Sıra ModelHacimİyiÖneri Puanı
1Simfer 450245 lt10/9.9
2Kumtel KF-612532 lt10/9.7
3Beko Bsuf 500044 lt10/9.9
4Luxell LX-367540 lt10/9.8
5Bosch HTB12E428T40 lt10/9.9
6Ferre MF-42S42 lt10/9.9
7Çetintaş SMXF530 lt10/9.6
8Arçelik MF 30 QBG30 lt10/9.7
9Asel Af 33-2335 lt10/9.5
10CVS Dn 390645 lt10/9.8
En İyi Mini Fırın Öneri Listesi

Mini – Midi Fırın Önerileri

Piyasanın en iyi ve en kullanışlı mini fırın markalarını listeler halinde derledik. Teknik özellikleriyle ön plana çıkan mini fırın önerilerine mutlaka göz atmalısınız. Hangi mini fırını almalıyım? Diyorsanız aşağıdaki liste size yardımcı olacaktır. İşte en iyi mini – midi fırın marka ve modelleri.

Simfer 4502 Yoğurt Yapma Fonksiyonlu Turbo Beyaz 45 Lt Midi Fırın

Hacim: 45 lt
Program Sayısı: 5
Maksimum Sıcaklık: 220 derece
Maksimum Zamanlama: 90 dk
Izgara: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

Kompakt yapısıyla dar alanlarda büyük işler başaran Simfer 4502, taşınabilir olması nedeniyle işlevselliğini ön plana çıkarıyor. 6 farklı pişirme fonksiyonuna sahip olan üründe geniş hacim ve raflı sistem yer alıyor. Turbo fanı sayesinde tepsideki malzemelerin eşit pişmesini sağlamaktadır. Fırın içerisindeki aydınlatması ve cam kapağı sayesinde yemeğinizi rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.


Kumtel KF-6125 Fırın 32 LT

Hacim: 32 lt
Program Sayısı: 3
Güç: 1420W
Izgara: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

Üç farklı pişirme fonksiyonuna sahip olan Kumtel KF-6125’in zil uyarılı zaman uyarıcısı bulunmaktadır. Ayarlanabilir termostatın yanı sıra 1420W’lık gücüyle dikkat çeken ürünün sade ve şık görünümü dikkat çekiyor. Bir adet emaye tepsi ve paslanmaz çelikten oluşan ızgarasıyla birlikte satılan model en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.


Beko Bsuf 5000 Mgsı Midi Fırın

Hacim: 44 lt
Program Sayısı: 7
Izgara: Var
Buz Çözme Özelliği: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

Tam olarak 7 fonksiyonlu pişirme programına sahip olan Beko Bsuf 5000, buz çözme özelliği ile dikkat çekiyor. Üst ve alt olmak üzere iki farklı taraftan ısıtabilen mini fırın, besinleri eşit bir şekilde pişirebiliyor. Fırının içerisinde bir adet yuvarlak lamba bulunmaktadır. Aydınlatma konusunda sorun yaşamayacağınıza eminiz. Paslanmaz çelikten oluşan ızgara ve tepsisiyle satılmaktadır.


Luxell LX-3675 Usta Börekçi Fırın

Hacim: 40 lt
Güç: 1650W
Izgara: Var
Buz Çözme Özelliği: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

Turbo fanlı pişirme özelliği sayesinde kullanıcın değişen ihtiyaçlarının tamamını rahatlıkla karşılamaktadır. Birbirinden lezzetli yemek ve hamur işlerini yapabileceğiniz bu mini fırında buz çözme özelliği de bulunmaktadır. İki adet tepsi ve ızgarayla satılan modelin yer kaplamayan tasarımı kullanıcılara büyük oranda kolaylık sağlıyor.


Bosch HTB12E428T Beyaz Midi Fırın

Hacim: 40 lt
Güç: 1400W
Izgara: Var
Ağırlık: 15kg
Buz Çözme Özelliği: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

En çok tercih edilen mini fırınlardan bir tanesi olan Bosch HTB12E428T, ayarlanabilir termostata sahiptir. Aynı zamanda pişirme işlemini bitirdiğinde kullanıcıya uyarıda bulunan modelin tasarım olarak son derece şık olduğunu söyleyebiliriz. Börek, kek ve poğaça gibi birçok ürünü kıvamında pişirebilen ürün tüketiciler tarafından tam not almayı başardı.


Ferre MF-42S Gri Midi/Mini Fırın

Hacim: 42 lt
Izgara: Var
Buz Çözme Özelliği: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

Çift cam olmasından dolayı kişiye güven veren ürün, ayarlanabilir mekanik saate sahiptir. Kompakt tasarımı sayesinde mutfağınızın herhangi bir yerinde kullanabilirsiniz. Asla yer kaplamaz ve hemen hemen tüm işlerinizi görebilecek güçtedir. İçerisinde iki adet tepsi ve ızgarası bulunmaktadır.


Çetintaş SMXF5 Maxi Fırın 45 Litre Beyaz

Hacim: 30 lt
Izgara: Var
Turbo Fan: Var
Buz Çözme Özelliği: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

Turbo fan özelliği sayesinde eşit ısı dağılımı yapabilen Çetintaş SMXF5 Maxi, kaymayan ayaklıklara sahiptir. Sahip olduğu hacim dolayısıyla mutfağınızda yer kaplamaz. Fırın içi aydınlatması bulunan modelde yemeğinizi kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.


Arçelik MF 30 QBG Gri Midi/Mini Fırın

Hacim: 30 lt
Program Sayısı: 7
Buhar Destekli Pişirme: Var
Buz Çözme: Var
Statik Fonksiyon: Var
Izgara: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

Buhar destekli pişirme özelliğine sahiptir. Kabaran hamurları, yumuşacık etleri ve muazzam kekleri bu fırında yapmanız mümkün. Tam olarak 10 adet otomatik pişirme fonksiyonu bulunan Arçelik MF 30 QBG, piyasanın en iyi mini fırın modelleri arasında yer almaktadır.


Asel Af 33-23 Mini Fırın 33 lt

Hacim: 35 lt
Buz Çözme: Var
Statik Fonksiyon: Var
Izgara: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

Zaman ayarlaması ve otomatik kapanma özellikleriyle karşımıza çıkan Asel Af 33-23, ısıya karşı dayanıklı temperli cama sahiptir. Uyarı zili fonksiyonu bulunan mini fırında ayarlanabilir otomatik termostat yer alıyor. Dikdörtgen ve yuvarlak olmak üzere iki adet tepsiyle birlikte satılmaktadır. İç hacim olarak oldukça geniş bir alana sahiptir.


CVS Dn 3906 Gurme Midi/Mini Fırın

Hacim: 45 lt
Maksimum Sıcaklık: 240 derece
Maksimum Zamanlama: 90 dk
Izgara: Var
Aydınlatma: Var
Ayarlanabilir Mekanik Saat: Var

90 dakikaya kadar zamanlayıcıya sahiptir. Ergonomik ısı tutmayan sapları bulunmaktadır. Böylelikle kolay kullanım imkanı sunar. 240 dereceye kadar ayarlanabilir termostatı bulunan üründe paslanmaz çelikten oluşan ısıtıcı rezistanslar yer almaktadır.

Mutfağımızın vazgeçilmez ürünlerinde olan mini fırınlar hakkında sıkça merak edilen sorulara yanıt buluyoruz. Sahip oldukları teknik özelliklerle ön plana çıkan mini- midi fırınlar, yemek konusunda en büyük yardımcılarımızdandır. Sizler için mini fırınlar hakkında sıkça sorulan soruları bir araya getirdik. İşte detaylar.

Mini Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle iyi bir yalıtıma sahip olduğundan emin olun. Mini fırınlar, yapmak istediğiniz yemeğe göre farklı fonksiyonlara sahiptirler. Bu nedenle alacağınız mini fırının ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olun. Elektrik tasarrufuna önem veriyorsanız kullandığı W gücünü kontrol edin. Rahat kullanım açısında kapağının ısı tutmaz olması sizin için faydalı olacaktır.

Mini Fırın İle Midi Fırın Arasında Ki Fark Nedir?

Aralarındaki tek fark boyutlarıdır. Mini fırınlar genellikle en ufak boyuta sahip fırınlardır. Midi fırınlar ise orta boy fırın sınıfına girmektedirler. Elbette diğer fırınlara oranla ikisi de küçük fırınlardır. Pişirme konusunda aralarında herhangi bir fark yoktur.

Midi Boy Fırın Ne Demek?

Midi fırın, ankastre fırının küçüğü anlamına gelmektedir. Mutfağında yeterinde yeri olmayan kişilerin tercih ettiği fırınlara midi boy fırın denir. Küçük olmalarına rağmen insanların ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayabilmektedirler. Normal bir fırında yapmak istediğiniz herhangi bir yemeği mini-midi fırınlarda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Turbo Midi Fırın Ne Demek?

Turbo midi fırınlar orta boy sınıfına girmektedir. Adındaki turbo hızlı ve pratik olmasından kaynaklıdır. Mutfağınızda yapmak istediğiniz herhangi bir yemeği hızlı bir şekilde gerçekleştirmenize imkan sunar. Midi fırınların marifetleri tahmin ettiğinizden çok daha fazla şaşırtıcıdır. Günümüzde pek çok kişi midi fırın kullanmaktadır.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here