Bitki ve fidan yetiştirmek zor ve meşakkatli bir iş. Böcek ve bakterilerin çürüttüğü bitkileri korumak oldukça önemli bir konu. Bunun için bazı kimyasal maddelerden yardım alınması gerekebiliyor. Bu tür kimyasal maddeleri ilaçlama makinesi kullanarak kolayca bitkilerin üzerine serpebilirsiniz. İlaçlama makineleri özellikle çok fazla sebze, meyve yetiştiren ve geniş arazi, bağ ve bahçesi bulunanlar için olmazsa olmaz ürünlerden bir tanesi. 10 metreye kadar atış yapabilen bu makinelerle ilaçlama işinizi kısa sürede bitirebilir, bitkilerinizde zararlı organizmalara karşı koruyucu bir kalkan oluşturabilirsiniz.

Sıra ModelDepo Kapasitesi (L)İyiÖneri Puanı
1Palmera Pa 0761410/9.5
2Hyundai GS20E2010/9.8
3Hbb Plant Mate1610/9.6
4Palmera OS-7682510/9.8
5Karona Italy1610/9.7
6Baco Rose1610/9.6
7Lotus Bc-16a1610/9.7
8HB Garden Hb Pro1610/9.7
9Huniper6010/9.9
10Taral Tp100 Piton10010/9.9
İlaçlama Makinesi Öneri Listesi

En İyi 10 İlaçlama Makinesi Önerisi

Sizin için ilaçlama makinelerini araştırırken her bütçeye uygun ürünler bulduk ve en iyi ilaçlama makinelerini bir araya getirdik. Bitkilerinizi zararlı hastalıklardan korumak için kendinize en uygun ilaçlama makinesini seçebilirsiniz.

Palmera Pa 076 Benzinli Sırt İlaçlama Motoru

Palmera Pa 076 Benzinli Sırt İlaçlama Motoru

  • Ağırlık: 11 kilo
  • Depo Kapasitesi: 14 L
  • Tip: Benzinli

Palmera Pa 076 Benzinli Sırt İlaçlama Motoru, sahip olduğu özellikler sayesinde profesyonel işler için uygun olan modellerden. Benzinle çalışan bu ilaçlama makinesinde 1.35 litrelik yakıt tankı bulunuyor. 14 litrelik geniş ilaçlama tankıyla işinizi kısa sürede bitirmenizi sağlayan makine, dakikada 3 litrelik sıvı atışı yapabiliyor. Ayrıca ürünün 2 yıl garantisi de var.


Hyundai GS20E Şarjlı İlaçlama Makinesi

Hyundai GS20E Şarjlı İlaçlama Makinesi
  • Ağırlık: 5 kilo
  • Depo Kapasitesi: 20 L
  • Tip: Şarjlı

Hyundai GS20E Şarjlı İlaçlama Makinesi hafifliğiyle dikkat çekiyor. 5 kilo ağırlığındaki makine, aküsünden aldığı güç ile yüksek performans gösteriyor. 12 v aküsü bulunan makinenin ilaçlama borusu tamamen metalden oluşuyor. 20 litrelik ilaç tankı bulunan ürün; hafifliği sayesinde ağaç, bağ, bahçe ve tarlaların ilaçlanmasına kolaylıkla kullanılabiliyor.


Hbb Plant Mate Şarjlı İlaçlama Makinası

Hbb Plant Mate Şarjlı İlaçlama Makinası
  • Ağırlık: 5,5 kilo
  • Depo Kapasitesi: 16 L
  • Tip: Şarjlı

Hbb Plant Mate Şarjlı İlaçlama Makinası, diğer modellere nazaran daha uygun fiyatlı bir ürün. Şarjla çalışan makinenin hortumu ve gövdesi plastik malzeme kullanılarak üretilmiş. 16 litrelik ilaç tankı bulunan makinenin hortumu tam 60 cm uzunluğunda. 5,5 kilo ağırlığıyla rahatça taşınabilen ürün, kullanıcıya büyük kullanım kolaylığı sağlıyor.


Palmera OS-768 Benzinli İlaçlama Makinesi

Palmera OS-768 Benzinli İlaçlama Makinesi
  • Depo Kapasitesi: 25 L
  • Tip: Benzinli

Palmera OS-768 Benzinli İlaçlama Makinesi’nin en iyi yanı 2 adet farklı şekilde başlığının bulunması. Bu aparatlardan biri yüksek ağaçlar için kullanılıyor, diğeri ise sera ve bahçe ilaçlamak için 3 açılı püskürtme sağlıyor. 2 hp’lik gücü bulunan makine 10 metre ileriye, 6 metre yüksekliğe ilaç atabiliyor. Böylece geniş alanları kısa sürede ilaçlayabilmenizi sağlıyor.


Karona Italy Şarjlı İlaçlama Makinesi

Karona Italy Şarjlı İlaçlama Makinesi
  • Depo Kapasitesi: 16 L
  • Tip: Şarjlı

Karona Italy Şarjlı İlaçlama Makinesi, 1 şarjla 20 depo ilaçlama yapabiliyor. 16 litre depo kapasitesi bulunan makinede krom borular bulunuyor. 61 cm’lik boru, isteğe bağlı olarak 102 cm’ye kadar uzatılabiliyor. Yatay şekilde 6 metreye kadar atış yapabilen uygun fiyatlı ürünün 2 yıl garantisi bulunuyor.


Baco Rose Şarjlı İlaçlama Makinesi

Baco Rose Şarjlı İlaçlama Makinesi
  • Ağırlık: 5,5 kilo
  • Depo Kapasitesi: 16 L
  • Tip: Şarjlı

Baco Rose Şarjlı İlaçlama Makinesi’nin üretiminde sert plastik malzeme kullanılıyor. Bu malzeme güneşe, darbeye ve ilaçlara dayanabiliyor. 12 Volt, 8 amperlik akü ile çalışan makine, 5 saat aralıksız püskürtme yapabiliyor, bu sürede 20 depo kullanabiliyor. Üründe 3 farklı uç bulunuyor, böylece farklı alanlar için farklı uçla ilaçlama yapmanıza olanak tanıyor.


Lotus Bc-16a Şarjlı İlaçlama Makinesi

Lotus Bc-16a Şarjlı İlaçlama Makinesi
  • Ağırlık: 5,5 kilo
  • Depo Kapasitesi: 16 L
  • Tip: Şarjlı

Lotus Bc-16a Şarjlı İlaçlama Makinesi’de 12 voltluk güçlü bir akü bulunuyor. 5 metreye kadar püskürtme yapabilen makine, 150 cm hortum uzunluğuyla dikkat çekiyor. 5,5 kg ağırlığında olan kullanışlı makinenin 16 litrelik ilaç tankı mevcut.


HB Garden Hb Pro İlaçlama Makinesi

HB Garden Hb Pro İlaçlama Makinesi
  • Depo Kapasitesi: 16 L
  • Tip: Şarjlı

HB Garden Hb Pro İlaçlama Makinesi, 9 ah aküyle çalışıyor. 16 litrelik ilaç tankı bulunan ürün, 8 metre ileriye ilaç püskürtmesi yapabiliyor. Yüksek ağaçları ve geniş bahçeleri kolayca ilaçlayabileceğiniz makinede farklı uçlar bulunuyor. Bahçe ve ağaçlar için farklı püskürtme yapan uçlar işinizi fazlasıyla kolaylaştırıyor.


Huniper İlaçlama Makinesi

Huniper İlaçlama Makinesi
  • Ağırlık: 55 kilo
  • Depo Kapasitesi: 60 L
  • Tip: Benzinli

Huniper İlaçlama Makinesi, sahip olduğu özellikler sayesinde genellikle profesyonel kullanıcıların tercih ettiği bir model. Geniş alanların ilaçlanmasında kullanılan makine, 2 tekerle taşınıyor. 25 metre uzunluğundaki hortumla rahatça hareket edebileceğiniz ürün, benzinle çalışıyor. 7 beygir gücüyle 3.6 litrelik benzin tüketimi yapıyor. 10-12 metre atım mesafesiyle geniş tarlaları kısa sürede ilaçlamanızı sağlıyor.


Taral Tp100 Piton İlaçlama Makinesi

Taral Tp100 Piton İlaçlama Makinesi
  • Depo Kapasitesi: 100 L
  • Tip: Benzinli

Taral Tp100 Piton İlaçlama Makinesi, öneri listemizdeki en geniş kapasiteye sahip makinelerin başında geliyor. 100 litrelik ilaçlama tankı bulunan makine 30 metrelik uzatma kablosuna sahip. Uzun hortumu sayesinde geniş arazinizin herhangi bir noktasına yerleştirdiğiniz makineyi yanınızda ilerletmenize gerek kalmadan ilaçlama yapabilirsiniz. Atış açısı ayarlanabilen ilaç tabancasıyla ağaç, bağ ve bahçe gibi yerler kolayca dezenfekte edebilirsiniz.


İlaçlama Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Eğer ilaçlama yapacağınız alan küçükse sırta takılabilen pompalı ilaçlama makinelerini tercih edebilirsiniz. Büyük bir araziniz varsa tekerlekli ve uzun hortumlu modeller işinizi rahatlıkla görebilir.
  • Ağaçları ilaçlamak istiyorsanız atım gücü yüksek makineleri tercih etmelisiniz. Böylece ağaçları zahmetsizce ilaçlayabilir, işinizi kısa sürede bitirebilirsiniz.
  • Benzinli ve elektrikli tercihini de yine bahçe büyüklüğünüz belirliyor. Geniş bahçe ve araziler için benzinli modeller daha kullanışlı. Şarjlı makineleri daha küçük bahçe ve seralar için kullanabilirsiniz.

İlaçlama Makinesi Kaç Para?

İlaçlama makinelerinde benzinli modeller şarjlı modellere göre daha pahalı ve yüksek performanslı. Bu makinelerde fiyatlar 200 ile 2200 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Önerilen En İyi İlaçlama Makinesi Hangisi?

En iyi ve en çok tercih edilen ilaçlama makineleri önerilerinde öne çıkan Palmera, Hyundai, Hbb, Karona, Baco, Lotus, HB Garden, Huniper ve Taral markaları, yüksek depo kapasiteleri, ilaçlama boru uzunluğu, benzinli ve elektrikli seçenekleri ve hafiflikleriyle dikkat çekiyor.

İlaçlama Pompası Nasıl Temizlenir?

İlaçlama makinesinin temizliğine dış gövdeden başlamalısınız. Bu temizliği yaparken makinede sızıntı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ardından ilaçlama makinesinin deposunu temiz suyla doldurmalısınız. İçinde temiz su varken makineyi çalıştırırsanız su ilaçlama pompasından akacağı için pompanın içi temizlenir. İlaçlama makinesini saklarken içinde kalan suyun donmaması ve makinenin zarar görmemesi için antifriz kullanabilirsiniz.