Vücudumuzda tahriş olmaya en açık olan bölgelerden biri de yüzümüzdür. Kayak ve snowboard sporları gibi soğuk havayla direkt temasta bulunmak durumunda olduğumuz aktivitelerde cilt zarar görür. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için önlem alınması gerekir.

Cildin soğuktan tahriş olmasını ve kar ya da yağmur temasını önlemek için yüz maskeleri kullanılır. Yüz maskeleri, tüm outdoor aktivitelerde ve kar aktivitelerinde oldukça kullanışlıdır. Maskelerin özelliklerine dikkat ederek almanız önerilir. En donanımlı ve kullanışlı kayak maskelerini sizin için araştırdık.

Sıra Model MalzemeİyiÖneri Puanı
1Maskara Neopren Polyester ve polar10/10
2Wedze PolarPolar10/9.9
3Tex 710 Jet Karışım10/9.8
4Alpine SonicPolar10/9.9
5Synope Polar10/9.8
6Poc BalaclavaPoyester,elasten,yün10/10
7Wedze Kask Altı Maske Polar,elasten10/9.9
8Maskara ProPolyester, elasten10/9.9
9Tex JetPolarize, elasten10/9.7
10Jewval OutdoorPolar10/9.6
Kayak Maskesi Öneri Listesi

En İyi 10 Kayak Maskesi Önerisi

Kayak yapmaya başlamadan önce ana ekipmanlar oluşturulur. Fakat yan ekipmanlar her zaman gözden kaçar. Özellikle yeni başlayan sporcular, kayak ve snowboard deneyimi yaşamadığı için hangi ekipmanların önem taşıdığını çok kestiremeyebilir. Hem soğuk temasını önlemek adına hem de cilt tahrişini ortadan kaldırmak adına kayak maskeleri önemlidir. En iyi kayak maskesi tavsiyelerini sizin için listeledik.

İşte en iyi Kayak Maskesi önerileri:

Maskara Neopren

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Polyester ve polar
  • Koruma: Isı yalıtımı ve su geçirmez

Tümüyle neopren yapıya sahip olması nedeniyle tam koruma sağlar. Yüz, kulaklar ve üst göğüs kısımlarını soğuktan ve yağmurdan korur. Kar ve yağmur geçirmemesi için özel olarak tasarlanmıştır. Dış kaplamasında kullanılan kumaşlar, rüzgar girişini engeller. Kulak kısımları, kulaklık takabilmeniz için özel olarak yapılmıştır. Maske yüzünüzdeyken müzik dinleyebilirsiniz. Kask ile birlikte kullanıma uygundur. Ağız kısmında bulunan hava delikleri sayesinde rahatlıkla nefes alabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

💬B** Ü**; Bu kadar kaliteli olabileceğini düşünmemiştim çok memnun kaldım

💬 İ** R**; Yüze tam oturuyor kullanımı da çok rahat denedim çok beğendim sıcak tutuyor


Wedze Polar

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Polar
  • Koruma: Isı yalıtımı

Yüz çevresini tam kavrayarak ısı yalıtımı sağlar. Tek başına kullanımdan daha çok kask kullanımına uygundur. Yağmur ve kar geçirmez özelliğe sahip değildir. Snowboard kaskı, kayak kaskı ya da motosiklet kaskı ile birlikte kullanılır. Yumuşak polar ile üretilmiştir. Ense ve boyun kısmına kadar inen maske monttan açıkta kalan kısımların da sıcak kalmasını sağlar.

Kullanıcı Yorumları

💬N** G**; Beklediğimden çok daha yüksek performans gösterdi ürün daha sonra 2. sini sipariş ettim

💬 U** S**; Fiyatını sonuna kadar hak ediyor çok sıcak tutuyor ve kask altında çok rahat ettriyor


Tex 710 Jet

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Karışım
  • Koruma: Yağmur geçirmez, ısı yalıtımı

Dış ksımında bulunan kaplama sayesinde kar, yağmur ve rüzgar geçirmez. Hava alabilir yapısı ile maskeden dolayı kapalı kalan kısımlar terlemez. İç kısmı yumuşak polar astara sahiptir. Bu sayede ısı yalıtımı sağlanır. Motosiklet, snowboard ve kayak yaparken kullanıma uygundur.

Kullanıcı Yorumları

💬V** U**; Çok hareketli bir maske eğlenceli ve kullanışlı

💬 F** T**; Sorunsuz geldi, kaliteli gözüküyor


Alpine Sonic

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Polar
  • Koruma: Isı yalıtımı

Tüm kask içi kullanımlara uygundur. Sadece kayak aktivitesi esnasında değil tüm kar aktivitelerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yanakları, kulakları, boyun ve enseyi tamamen kapatarak sıcak kalmasını sağlar. Ağız kısmı da kapalı olmasına rağmen nefes almanızı kolaylaştıracak ek parça kullanılmıştır.

Kullanıcı Yorumları

💬Y** G**; Kayak kaskıyla denedim çok rahat ettiriyor çok da sıcak tutuyor

💬 B** S**; Kaliteli sağlam ürün uzun süre kullanılır


Synope

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Polar
  • Koruma: Isı yalıtımı

Tamamen polar olarak üretilmişti. Yanaklar, burun, ağız, kulaklar ve çene kısmı tamamen korunur. Burun ve ağız kısmı, rahat nefes alabilmeniz ve ısı kaybı yaşanmaması için özel file olarak tasarlanmıştır. Isı kaybı yaşanmaması adına dikiş kısımları güçlendirilmiştir. Kayak gözlüğü ve tüm kask çeşitleri ile uyumludur.

Kullanıcı Yorumları

💬S** C**; Nefes alma kısmı çok rahat beğendim

💬 R** B**; Kask içine güzel oluyor kaliteli


Poc Balaclava

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Polyester, elasten ve yün
  • Koruma: Isı yalıtımı

En kötü hava koşullarına dahi hazır olabilirsiniz. Polyester, elasten ve yün karışım ile tasarlanan ürün, kask içi kullanıma uygundur. Isıyı tamamen hapsederek en zorlu koşullarda dahi sıcak kalmanızı sağlar. Sadece kayak yaparken değil motosiklet ya da bisiklet kullanırken kötü havalarda kask içine kullanılabilir. Tüm yüz maskesidir. Göz kısımları açıkta kalacak şekilde tasarlanmıştır. Esneyebilmesi sayesinde ister yarım, isterseniz sadece boyun kısmına dilerseniz de tüm yüzde kullanabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

💬E** L**; Çok kullanışlı kaliteli, teşekkürler

💬 T** İ**; Farklı şekillerde kullanılabilir kayak yaparken de kesinlikle çok sıcak tutuyor


Wedze Kask Altı Maske

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Polar ve elasten
  • Koruma: Isı yalıtımı

Çok ince olmasına rağmen üst seviye ısı yalıtımı sağlar. Kar aktiviteleri ve diğer zorlu hava koşullarında gerçekleştirilen tüm aktivitelerde kullanıma uygundur. İnceliği sayesinde kask içinde hissedilmez. Tüm kask çeşitleri ile uyum sağlar. Ağız ve burun kısmı kapalı olmasına rağmen rahat nefes alabilmeniz için özel olarak tasarlanmıştır.

Kullanıcı Yorumları

💬Ü** Ö**; Fiyat performans ürünü çok sıcak tutuyor

💬 M** P**; Kaliteli motor kaskının içine de çok rahat oldu


Maskara Pro

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Polyester ve elasten
  • Koruma: Isı yalıtımı

Hafif polyester kumaştan üretilmesi sebebiyle kask içinde varlığını unutturacak bir maske olacaktır. Üst seviye ısı yalıtımı sağlar. Rahat nefes almak için ağız kısmında nefes boşlukları oluşturulmuştur. Giyerken ve çıkarırken zorluk yaşanmaması adına elasten karışım kumaş kullanılmıştır. Standart beden olmasına rağmen tüm kafa boyutlarına uyum sağlar.

Kullanıcı Yorumları

💬E** B**; urun gwrcekten kaliteli tesekkurler

💬 S** D**; Çok sıcak tutuyor sağlam ürün


Tex Jet

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Polarize ve elasten
  • Koruma: Isı yalıtımı ve rüzgar geçirmez

Tüm yüzü kaplaması sebebiyle cildin rüzgar ile temasını engeller. İç astar sistemi ısı yalıtımı sağlar. Sadece kayak aktivitesinde değil aynı zamanda tüm kötü hava koşullarında gerçekleştirilen aktiviteler için uygundur. Renkli ve eğlenceli görüntüsü ile dikkat çeker. Genişliği 17 cm, boy ölçüsü ise 17,5 cm olarak üretilmiştir.

Kullanıcı Yorumları

💬U** N**; Hediye olarak almıştım çok beğenildi kaliteli ürün

💬 M** S**; Renkleri cıvıl cıvıl başarılı, gözüktüğü gibi


Jewval Outdoor

Ürün Özellikleri

  • Malzeme: Polar
  • Koruma: Isı yalıtımı

Çok yoğun soğuk günlerde bile kurtarıcınız olacak bir maske. Güçlendirilmiş polar yapısı sayesinde tam ısı yalıtımı sağlar. Nefes almanızı kolaylaştırmak adına yüz kısmında nefes alma aparatı bulunur. Böylelikle ısı kaybı yaşanmadan rahatça nefes alabilirsiniz. Sadece maske değil aynı zamanda boyunluk uzantısına da sahiptir. Bu sayede kask ve mont dışında kalan kısımların sıcak kalmasını sağlar.

Kullanıcı Yorumları

💬O** A**; Ürün görselde göründüğünden çok daha ince. Kuryelik yapıyorum ve günün 12 saati motosikletin üstündeyim. Gayet sıcak tutuyor. fiyat performans 10/10.

💬 A** A**; ürünü 2.kez sipariş ettim.eşim çok memnun kaldığı için 2.yi de aldım..


En İyi 10 Kayak Takımı ÖnerisiEn İyi 10 Kayak Gözlüğü Önerisi
İlginizi Çekebilir

En iyi kayak maskesi hangisi?

Kullanıcıların tavsiyelerine göre en iyi kayak maskesi, Maskara Neopren, Wedze Polar, Alpine Sonic, Synope, Jewval Outdoor, Maskara Pro olarak sıralanmıştır. Bu kayak maskeleri, tam ısı yalıtımı yapması açısından ve tüm kasklarla uyumlu çalıştıkları için kullanıcıların öncelikli tercihi olmaktadır.

Kayak maskesi nerelerde kullanılır?

Kayak maskeleri çok sıcak tutan ve tüm kasklarla uyumlu olduğu için motosiklet kullananlar için, dağcılık ile ilgilenenler için, bisiklet kullananlar ve snowboard yapanlar için de oldukça idealdir.

Kayak maskesi seçerken hangi özelliklere dikkat edilir?

Bu tür maskeler genellikle kasklar ile birlikte kullanılması için tasarlanır. Isı yalıtımı sağlaması ve esnek olması önemlidir. Bunun yanında, rahat nefes alabilmeniz ve terlemeyi engellemek için hava kanalları olmalıdır.